165
בית
>
מאמרים >
גם אתם מרגישים לבד מול המערכת?
גם אתם מרגישים לבד מול המערכת?
השבוע ביקשה ממני אמא של ילד המטופל אצלי, להתלוות אליהם לביקור אצל המרפאה בעיסוק, במכון להתפתחות הילד.אחרי כל כך הרבה פעמים בהן אותה אמא שיתפה אותי בתחושות הקשות שיש לה בביקורים שם, החלטתי שזה יהיה נכון שאגיע לפגישה אחת ואנסה לברר מה בדיוק קורה בחדר הטיפולים.
כשנכנסו לחדר של המרפאה בעיסוק, יכולתי תוך דקות בודדות להזדהות עם התחושות הקשות של האמא וגם של הילד.
בחדר ישבו שתי נשות מקצוע, אחת עובדת עם הילד ואחת יושבת בצד וכותבת. בין לבין הן זורקות הערות מקצועיות מעל הראש של הילד והאמא.
האמא, שהבחינה לפי נימת הדברים כי מה שהן אומרות לא נשמע כמו מחמאה, ביקשה לקבל הסבר לדברים. ההסבר היה דל מאוד, כזה שאי אפשר באמת להבין ממנו על מה הן מדברות.
אני לעומת זאת, שהבנתי בדיוק מה הן אומרות, לא יכולתי שלא להרגיש כעס על הצורה בה הדברים נעשים.
לזרוק הערות מעל הראש של הילד והאמא, זו התנהגות לא מקצועית ולא מכבדת. את הדיונים עושים רק לאחר שהילד עוזב את החדר!
אני שמחה שהצטרפתי למפגש הזה. אני שמחה שיכולתי להיות משענת עבור הילד והאמא, אני גם בהחלט שמחה שהצוות של המכון להתפתחות הילד פתח את שעריו עבורי.
אם אתם אנשי מקצוע אשר קוראים את דבריי, אנשי מקצוע העוסקים באבחון ילדים אני רוצה לבקש שתזכרו שמאחורי כל ילד יש הבנה ולכל ילד יש הורים - אנא, היו רגישים כלפיהם.
ולכם ההורים, אני רוצה לומר שמותר לכם לבקש הסברים ולשאול את כל השאלות הנוגעות לטיפול בילד שלכם. זו זכותכם.
זכותכם וחובתכם עבור הילד שלכם, להתעקש במידה ואתם מרגישים שלא רואים נכון את הילד שלכם ואת היכולות שלו, אך לזכור שלצורך התאמת הטיפול הטוב ביותר עבור הילד שלכם, עליכם להיות אובייקטיבים לגבי יכולותיו של הילד.